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Proposed Interpretation re:

Habitable Attic Exemption (Section 3.3.3.C of Subchapter F)

To qualify for the “attic exemption” from Gross Floor Area under
Section 3.3.3.C of Subchapter F, a habitable portion of an attic
must meet each of the following requirements:

(A)

(B)

(C)

As measured in accordance with Subsection 3.3.4, fifty-
percent (50%) or more of the exempted portion of the attic
must have a height of less than 7 feet, but more than 5
feet.

The exempted portion of an attic must be limited to rooms
used for human occupation, including but not limited to
spaces used for living, (sleeping, eating, or cooking and
all bathrooms, toilet rooms, circulation spaces and
laundry rooms), working (home office, studio), and
recreation (entertainment, exercise).

Consistent with the staff memo by Daniel Word, dated
July 29, 2008, the exempted portion of the attic must be
fully contained within the roof structure and cannot extend
beyond the footprint of the floor below.

This interpretation supersedes any conflicting interpretation
previously issued by staff, including but not limited to the memo
of Erica Eichert dated April 4, 2007.
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Exhibit “A”

Madification of the diagram included in the memo of Erica Eichert, dated April 4, 2007
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Under roof attic space not allowed to be counted toward “habitable” attic area



